Ambasadoarea SUA la Moscova convocată la Ministerul de Externe

Trei organizații neguvernamentale americane, US International Education Councils, Cultural Perspectives și Institute of International Education au fost recunoscute drept organizații indezirabile.

2112562
Ambasadoarea SUA la Moscova convocată la Ministerul de Externe

Lynne Tracy, ambasadoarea Statelor Unite ale Americii (SUA) la Moscova, a fost convocată la Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei.

Într-o declarație scrisă a Ministerului rus de Externe se precizează că ambasadoarea a fost convocată la minister și că i-au fost transmise informații cu privire la recunoașterea a trei organizații neguvernamentale americane, US International Education Councils, Cultural Perspectives și Institute of International Education, ca organizații indezirabile.

În declarație s-a afirmat că aceste organizații care operează în Rusia "urmăresc să recruteze agenți de influență pentru implementarea de programe și proiecte antirusești sub masca educației și a schimburilor culturale cu sprijinul ambasadei".

S-a mai precizat că ambasadei i-a fost transmisă o notă prin care se solicita încetarea oricărui tip de sprijin acordat acestor organizații, în care s-a mai notat: "Sancțiuni, până la și inclusiv expulzarea drept persona non grata a angajaților Ambasadei SUA implicați în încercările de a interveni în afacerile interne ale Federației Ruse, inclusiv acțiuni subversive și răspândirea dezinformării în contextul alegerilor și al operațiunii militare speciale".



Ştiri din aceeaşi categorie