Hakan Fidan despre combaterea terorismului în Irak

Ministrul a susținut că ei vor construi "un viitor împreună" în Erbil, Sulaymaniyah, Bagdad, Kirkuk și Mosul și că aici nu există loc pentru organizațiile teroriste.

2117253
Hakan Fidan despre combaterea terorismului în Irak

Ministrul afacerilor externe, Hakan Fidan, a subliniat că Türkiye este hotărâtă să utilizeze în mod coordonat toate instrumentele de politică externă de care dispune pentru a asigura stabilitatea în regiune.

Hakan Fidan a evaluat agenda politicii externe și a răspuns întrebărilor în cadrul unei emisiuni televizate.

Referindu-se la lupta împotriva terorismului în Irak, Fidan a declarat: "Am vrea ca prietenii noștri din Sulaymaniyah să renunțe la greșelile făcute, să își consolideze prietenia cu Türkiye astăzi, așa cum a fost în trecut, și să acționeze împreună cu noi pentru un viitor comun."

Fidan a susținut că ei vor construi "un viitor împreună" în Erbil, Sulaymaniyah, Bagdad, Kirkuk și Mosul și că aici nu este loc pentru organizațiile teroriste, adăugând următoarele: "Trebuie să le dăm afară din sistemul nostru. Acestea sunt organizații a căror perioadă de valabilitate s-a încheiat. Orașele și culturile pe care le-am menționat sunt străvechi și au făcut fața unor astfel de amenințări și în trecut și sperăm că vor face la fel și în viitor".

Întrebat dacă pe ordinea de zi se află și alte măsuri, Fidan a răspuns: "Atât timp cât ne sprijiniți inamicul, ce așteptați să facem? Suntem deschiși în această privință. Este datoria noastră să îl împiedicăm pe acest inamic să profite de voi. Vom face acest lucru, dar nu vă pregătim o capcană, ci vă spunem în față: renunțați la asta, pentru că nu este în favoarea voastră, nu este în favoarea nimănui. Oamenii din Sulaymaniyah sunt prieteni ai Türkiye. Nu este un popor care are legătură cu organizația teroristă (PKK)."

Ministrul Fidan a subliniat: "Poziția de lider a Uniunii Patriotice din Kurdistan (KYB) în Sulaymaniyah și relațiile strânse ale acesteia cu PKK (organizația teroristă separatistă), au încetat să fie doar o problemă pentru noi, ci au devenit o amenințare la adresa securității noastre naționale."

"Türkiye este hotărâtă să utilizeze toate instrumentele de politică externă de care dispune în mod coordonat pentru a asigura stabilitatea în regiune", a declarat Fidan.



Ştiri din aceeaşi categorie