Vladimir Putin este oficial câștigătorul alegerilor din Federația Rusă

Ella Pamfilova, președinta Comisiei Electorale Centrale din Rusia, a anunțat că Vladimir Putin a câștigat alegerile prezidențiale desfășurate în perioada 17-20 martie, obținând 87,28% din voturi, conform rezultatului final.

2118511
Vladimir Putin este oficial câștigătorul alegerilor din Federația Rusă

Ella Pamfilova, președinta Comisiei Electorale Centrale din Rusia, a anunțat rezultatul final al alegerilor prezidențiale în cadrul unei conferințe de presă.

Precizând că rata de participare la alegerile cu vot electronic la distanță a fost de 77,49% și că au votat 87 milioane 576 mii 75 de persoane, Pamfilova a declarat că "nu a existat niciodată un astfel de indicator în istoria Rusiei moderne".

Ella Pamfilova a transmis că actualul președinte Putin, unul dintre candidați, a câștigat alegerile cu 87,28 la sută din voturi, raportând că 76 de milioane 277 de mii 708 persoane au votat pentru Putin.

Președinta Comisiei Electorale Centrale din Rusia a precizat că Nikolay Haritonov, candidatul Partidului Comunist, a primit 3 milioane 768 mii 470 de voturi obținând 4,31%, Vladislav Davankov, candidatul Noului Partid Popular, a fost votat de 3 milioane 362 mii 484 de persoane obținând 3,85%, iar Leonid Slutskii, candidatul Partidului Liberal Democrat, cu 2 milioane 797 mii 629 de voturi a obținut 3,20% din voturi.

Putin, care a fost reales, va rămâne în funcție pentru încă 6 ani. Vladimir Putin urmează să depună jurământul în luna mai și va prelua pentru a 5-a oară funcția de președinte al Rusiei.

După anunțarea rezultatului oficial al alegerilor, liderul rus Putin s-a adresat cetățenilor prin intermediul unui mesaj video.

Vladimir Putin a declarat că vor folosi sugestiile constructive ale fiecărui candidat pentru a rezolva problemele de dezvoltare a țării în cadrul unei munci comune.

Mulțumindu-le tuturor celor care au participat la vot, Putin a declarat că va face tot ce îi stă în putință pentru a justifica încrederea pe care oamenii o au în el.
 



Ştiri din aceeaşi categorie