Știați că rahatul turcesc are o istorie de sute de ani?

Rahatul turcesc

1875998
Știați că rahatul turcesc are o istorie de sute de ani?

Rahatul turcesc, care a fost un produs important în bucătăria palatului în perioada otomană, are o istorie de sute de ani. Se estimează că rahatul provine de la desertul „abhisa” consumat frecvent de sasanizi - dinastia care a condus Imperiul Persan între anii 226 - 652 î.e.n..

Rahatul, care a fost redescoperit în zona anatoliană, probabil în secolul al XV-lea, a devenit un gust vestit și căutat în secolul al XVII-lea. În secolul al XVIII-lea rahatul turcesc se răspândește și în Europa prin intermediul călătorilor și devine popular în fiecare țară în care ajunge. Odată cu creșterea cererii în 1777 în Imperiul Otoman începe producția de masă. Rahatul turcesc era produs din miere, sirop de fructe și făină la început dar a suferit schimbări până în ziua de astăzi odată cu inventarea amidonului și a zahărului rafinat.

Rahatul turcesc este un deliciu servit cu cafea turcească. Acest preparat a început recent să fie consumat în loc de zahăr alături de ceai și ca o gustare copioasă cu biscuiți. Astăzi, legendarul rahat turcesc poate conține nuci, alune, fistici, scorțișoară, trandafiri și fructe și ca ”cel mai dulce membru” al bucătăriei turcești rămâne unul dintre cele mai frumoase cadouri din Turcia.



Ştiri din aceeaşi categorie