Produse turcești cu indicație geografică protejată- Baclava din Antep

Atunci când e vorba de cel mai faimos desert turcesc, primul care vine în minte este cu siguranță Baclavaua din Antep.

2125369
Produse turcești cu indicație geografică protejată- Baclava din Antep

Produse turcești cu indicație geografică protejată- Baclava din Antep

Data de înregistrare: 28.03.200

Atunci când e vorba de cel mai faimos desert turcesc, primul care vine în minte este cu siguranță Baclavaua din Antep, care se numără printre produsele turcești cu indicație geografică protejată din anul 2005, în urma cererii Camerei de Industrie din Gaziantep.

Prepararea Baclavei din Antep este opera unor mâini iscusite, instruite într-o relație maestru-învățător timp de mulți ani. Cel mai important factor în producția de baclava este întinderea aluatului în foi foarte subțiri, care vor avea o grosime maximă de 3-4 centimetri. Pentru aceasta sunt necesare aproximativ 35-40 de foi de aluat subțiri. Umplutura pentru baclava se prepară cu "Fistic din Antep", care este, de asemenea, un produs cu indicație geografică protejată, unt și caimac. Maeștrii bucătari așează mai întâi 15-20 de foi subțiri unse cu unt una peste alta într-o tavă rotundă sau drepunghiulară de aluminiu, având fundul uns cu ulei, apoi adaugă bucățele de caimac deasupra foietajului și presară o mulțime de fistic. Apoi acest strat se acoperă cu 15-20 de foi subțiri de aluat, baclavaua se taie cu un cuțit ascuțit în forma dorită și se toarnă unt topit peste ea.

Baclavaua se coace în cuptor timp de aproximativ o jumătate de oră, apoi imediat ce iese din cuptor peste ea se toarnă șerbet fierbinte și se lasă la odihnă o vreme. Astăzi, pe lângă fistic, Baclavaua din Antep este preparată cu umplutură de nuci și caimac, fiind un desert ce nu lipsește nici din consumul zilnic, nici la ocaziile speciale.

  

  



Ştiri din aceeaşi categorie