Femeile resimt beneficiile exercițiilor fizice regulate mai mult decât bărbații

Femeile resimt beneficiile exercițiilor fizice regulate mai mult decât bărbații.

2104984
Femeile resimt beneficiile exercițiilor fizice regulate mai mult decât bărbații

În Statele Unite, oamenii de știință au analizat obiceiurile de a face exerciții fizice a peste 412000 de persoane, care au participat la National Health Interview Survey între 1997 și 2017 pentru a determina dacă există diferențe de gen în ceea ce privește activitatea fizică.

Stabilind că bărbații au nevoie de mai multă muncă pentru a putea beneficia de efectul exercițiilor fizice regulate la același nivel ca și femeile, cercetătorii au observat că 140 de minute de exerciții fizice moderate-grele pe săptămână pentru femei sunt echivalente cu 300 de minute de același nivel de exerciții fizice pentru bărbați.

De asemenea, studiul a constatat că femeile, care fac exerciții fizice în mod regulat, au cu 36% mai puține șanse de a muri din cauza unei boli cardiovasculare, a unui atac de cord sau a unui accident vascular cerebral, în timp ce șansele bărbaților, care fac exerciții fizice în mod regulat, sunt mai mici cu 14%.

În cadrul studiului, s-a raportat că femeile care au exersat în mod regulat între anii examinați au avut un risc de deces cu 24% mai mic în comparație cu cele care nu au făcut acest lucru, în timp ce această rată a fost de 15% în cazul bărbaților.

Cercetarea a fost publicată în "Journal of the American College of Cardiology".



Ştiri din aceeaşi categorie