Revista presei- 01 aprilie 2024

Revista presei- 01 aprilie 2024

2122942
Revista presei- 01 aprilie 2024

Haber Türk: Rezultatele alegerilor locale
În urma alegerilor care au avut loc ieri pentru desemnarea administratorilor locali din Türkiye, aproape toate urnele au fost deschise. Potrivit rezultatelor neoficiale, Partidul Justiției și Dezvoltării (Ak Parti) a obținut 35,4%, iar Partidul Republican al Poporului (CHP) 37,7% din voturile exprimate.
Conform rezultatelor preliminare, Ekrem İmamoğlu (CHP) a devenit primarul municipiului Istanbul, Mansur Yavaș (CHP) a devenit primarul municipiului Ankara, iar Cemil Tugay (CHP) a devenit primarul municipiului Izmir. Președintele Recep Tayyip Erdoğan a făcut o declarație cu privire la rezultatele alegerilor locale desfășurate ieri,  spunând că "câștigătorul acestor alegeri este democrația țării, voința națională".
Sabah: Erdoğan a avut o convorbire cu Reisi
Președintele Recep Tayyip Erdoğan a avut ieri o conversație telefonică cu președintele iranian Ibrahim Reisi. Potrivit declarației făcute de Direcția Comunicare, în timpul convorbirii au fost discutate relațiile bilaterale dintre Türkiye și Iran, atacurile Israelului asupra teritoriilor palestiniene și situația umanitară din regiune.
Star: Ministrul Fidan a discutat cu omologul său saudit
Ministrul de externe, Hakan Fidan a discutat la telefon cu ministrul de externe al Arabiei Saudite, Faisal bin Farhan. Au fost evaluate cea mai recentă situație din Gaza și următorii pași ai Grupului de contact, cât și relațiile bilaterale și evoluțiile regionale.
Vatan: Togg s-a reînnoit, va recunoaște fața
Vehiculul național Togg a fost actualizat. În declarația făcută pe contul de socializare al Togg au fost transmise următoarele: "Aducem multe inovații utilizatorilor noștri, de la tehnologia de recunoaștere facială la controlul circular îmbogățit, de la planificatorul de aer condiționat la tehnologia de vizualizare a podelei cu camere de 360 de grade".
Hürriyet:Turismul de croazieră a început anul cu un record
Pentru prima dată în turismul de croazieră, 23 de nave de croazieră au venit în Türkiye în ianuarie și februarie. Pe navele de croazieră ancorate în opt porturi se aflau în total 23 mii 47 de pasageri.



Ştiri din aceeaşi categorie