Cetățenii turci vor putea obține vize accelerate la intrarea în 10 insule grecești

Procedura accelerată de acordare a vizelor lansată de Grecia pentru cetățenii turci pe 5 insule din Marea Egee a devenit valabilă, începând de ieri, pe 10 insule.

2134008
Cetățenii turci vor putea obține vize accelerate la intrarea în 10 insule grecești

Ambasada Greciei la Ankara a anunțat pe contul său X că numărul insulelor incluse în procedura vizelor rapide a fost mărit.

În consecință, procedura de acordare a vizelor accelerate, care a început să fie implementată de Grecia pentru 5 insule din Marea Egee începând cu 30 martie, de ieri a devenit valabilă pentru 10 insule.

Pe lângă Kos, Lesbos, Rodos, Samos și Chios, turiștii turci vor putea beneficia acum de vizele rapide la intrarea pe insulele Leros, Limnos, Kalymnos, Kastelorizo și Simi.

Cetățenii turci, care doresc să beneficieze de procedura simplificată, trebuie să prezinte autorităților elene documentele necesare împreună cu formularul de cerere. Documentele sunt prezentate unităților autorizate de la punctele de intrare în insule, dar se recomandă de a delega această procedură agențiilor de turism, care organizează cursele de feribot între insule și Türkiye înainte de vizită, pentru a evita așteptarea la intrări.

Pentru fiecare vizită pe insulă, autoritățile grecești eliberează vize valabile între 1 și 7 zile. Vizele expres pentru insule sunt valabile doar pentru aceste insule și nu pot fi folosite pentru a călători în altă parte a Greciei.

Costul unei vize valabile doar pentru o singură trecere este de 60 de euro.



Ştiri din aceeaşi categorie