Néhány olyan anyag, amelyet Izrael nem engedett be a Gázai övezetbe

Az ENSZ Népesedési Alapja (UNFPA) felsorolta azokat a készleteket, amelyeket Izrael nem engedett be Gázába.

2127053
Néhány olyan anyag, amelyet Izrael nem engedett be a Gázai övezetbe

Az UNFPA az X közösségi média platformon keresztül osztott meg egy bejegyzést arról, amelyben közzétette azt a listát, ami tartalmazza a Gázába való bejutása megakadályozott anyagokat.

Az UNFPA néhány olyan anyagot sorolt fel, amelyeknek a Gázába való bejutását Izrael nem engedélyezte. A listán a következők szerepelnek: "ventilátorok, kerekesszékek, szülészeti készletek, ultrahangos berendezések és generátorok", és aláhúzták, hogy ez a lista csak néhány olyan anyagot tartalmaz, amelyet megakadályoztak.

A Gázába érkező segélykamionokat Izrael ellenőrzi. Ha az izraeli hatóságok kifogást emelnek a teherautók egyetlen tétele ellen, az egész szállítmányt visszaküldik.

A nemzetközi média jelentései szerint Izrael teljesen visszautasított számos segédeszközt, beleértve a kis ollókat, inzulintollakat, érzéstelenítőszereket, oxigénpalackokat és a sebészeti műtétekhez szükséges anyagokat.

Világszerte számos ország humanitárius segélyt küldött Gázába az egyiptomi területen keresztül, de  a segélyek nagy része továbbra is Egyiptomban várakozik az izraeli akadályok miatt.



Még több hír