OPEC. Creșterea producției de țiței

Producția de țiței în februarie a crescut cel mai mult în Libia, Nigeria și, respectiv, Arabia Saudită. Iranul s-a aflat în topul țărilor în care producția a scăzut cel mai mult.

2115344
OPEC. Creșterea producției de țiței

Producția de țiței a Organizației Țărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) a crescut cu 203 mii de barili pe zi în februarie față de luna precedentă, ajungând la aproximativ 26 milioane 570 mii de barili.

Potrivit raportului lunar al OPEC privind piața petrolieră, producția de țiței în februarie a crescut cel mai mult în Libia, Nigeria și, respectiv, Arabia Saudită. Iranul s-a aflat în topul țărilor în care producția a scăzut cel mai mult. Irakul, Kuweit și Guineea Ecuatorială au urmat țara menționată.

Producția zilnică de petrol a crescut cu 144 de mii de barili în Libia, cu 47 de mii de barili în Nigeria și cu 18 mii de barili în Arabia Saudită. În aceeași perioadă, producția de petrol din Iran a scăzut cu 15 mii de barili, 14 mii de barili în Irak, 8 mii de barili în Kuweit și 4 mii de barili în Guineea Ecuatorială.

Producția de țiței a OPEC a crescut cu 203 mii de barili pe zi în februarie față de luna precedentă, ajungând la aproximativ 26 milioane 570 mii de barili.

Se estimează că cererea de țiței OPEC va crește cu 1 milion 100 de mii de barili în acest an față de anul trecut, ajungând la 28 de milioane 500 de mii de barili pe zi. Se așteaptă ca anul viitor, această cifră să fie de 28 milioane 800 de mii de barili pe zi.

Numărul de puțuri forate în lume a crescut cu 21 luna trecută, ajungând la 1885. Numărul platformelor de foraj a crescut cu 7 în țările OPEC și cu 14 în țările non-OPEC.



Ştiri din aceeaşi categorie