Ericsson va concedia angajați în cadrul planului său de reducere a costurilor globale

Producătorul suedez de echipamente de telecomunicații Ericsson a anunțat că va concedia 1200 de persoane în Suedia din cauza reducerii comenzilor.

2120265
Ericsson va concedia angajați în cadrul planului său de reducere a costurilor globale

Într-o declarație a companiei, s-a precizat că Ericsson va reduce numărul angajaților ca parte a planului său de reducere a costurilor globale, menținând în același timp investițiile critice.

Subliniind că inițiativele de creștere a eficienței operațiunilor vor continua pe parcursul anului 2024, în declarație se arată următoarele: "Ca parte a inițiativelor globale în curs de desfășurare, Ericsson va concedia aproximativ 1200 de persoane în Suedia. Compania a început negocierile cu sindicatele".

Comunicatul a mai precizat că se așteaptă o nouă scădere a volumului de comenzi în 2024, din cauza unei piețe dificile a rețelelor mobile și a comportamentului prudent al clienților.

La începutul anului 2023, compania a anunțat că va concedia 8500 de persoane la nivel mondial, ca parte a planului de reducere a costurilor, iar în acest context, 1400 de angajați au fost concediați în Suedia.



Ştiri din aceeaşi categorie