Twitter amenință Meta cu judecata

Twitter a avertizat Meta cu privire la o acțiune în justiție în legătură cu noua sa platformă de socializare, Threads.

2008363
Twitter amenință Meta cu judecata

Twitter a avertizat Meta cu privire la o acțiune în justiție în legătură cu noua sa platformă de socializare, Threads.

Site-ul de știri Semafor a publicat o scrisoare trimisă de avocatul Twitter, Alex Spiro, către directorul executiv (CEO) al Meta, Mark Zuckerberg.

În scrisoare, Spiro și-a exprimat profunda preocupare cu privire la deturnarea sistematică, deliberată și ilegală de către Meta, a secretelor comerciale și a altor proprietăți intelectuale ale Twitter.

Subliniind că Meta a angajat foști lucrători ai Twitter anul trecut, Spiro a susținut că societatea i-a desemnat peste câteva luni, în mod deliberat, pe acești angajați să creeze aplicația "imitatoare" Threads.

"Twitter intenționează să aplice cu strictețe drepturile sale de proprietate intelectuală și cere ca Meta să ia măsuri imediate pentru a înceta să mai folosească orice secret comercial sau informație foarte confidențială, aparținând Twitter", a exprimat Spiro.

Avocatul Twitter a precizat că societatea își rezervă toate drepturile, inclusiv, dar fără a se limita la acestea, dreptul de a solicita atât căi de atac legale, cât și măsuri asiguratorii, fără alte notificări, pentru a împiedica utilizarea în continuare a proprietății sale intelectuale de către Meta.

Pe de altă parte, Mark Zuckerberg, directorul executiv al Meta, a anunțat, într-o postare de pe contul său Threads, că numărul persoanelor înregistrate pe Threads a ajuns la 30 de milioane în această dimineață.

Zuckerberg a afirmat următoarele:

"Se simte ca și cum ar fi începutul a ceva special, dar mai avem mult de lucru pentru a îmbunătăți aplicația".

Meta, compania mamă a Facebook, Instagram și WhatsApp, a lansat ieri Threads, o nouă platformă de socializare, care concurează cu Twitter.

Zuckerberg a fost criticat anterior pentru că a copiat funcțiile de pe Snapchat și TikTok cu denumirea de "Stories" și "Reels" în Instagram.



Ştiri din aceeaşi categorie