Armata a preluat puterea în statul Niger

Un grup de soldați, care se autointitulează "Consiliul Național pentru Protecția Patriei (CNSP)", a dat citire declarației privind lovitura de stat.

2016709
Armata a preluat puterea în statul Niger

În Niger, armata a anunțat preluarea puterii.

Un grup de soldați, care se autointitulează "Consiliul Național pentru Protecția Patriei (CNSP)", într-o înregistrare video filmată la sediu și difuzată de televiziunea de stat ORTN, a dat citire declarației privind lovitura de stat.

În declarația citită de locotenent-colonelul Amadou Abdramane, se afirmă că președintele Mohamed Bazoum a fost răsturnat și că Constituția a fost suspendată din cauza deteriorării situației de securitate și a crizei socio-economice prin care trece țara.

De asemenea, se menționează că se va impune starea de asediu între orele 22:00-05:00 (ora locală) și că toate frontierele au fost închise.

Președintele Mohamed Bazoum a fost reținut ieri dimineață de unitățile Regimentului Gărzii Prezidențiale.

Oamenii au ieșit în stradă pentru a împiedica lovitura de stat și au organizat proteste pentru eliberarea lui Bazoum.

Se afirmă că în spatele loviturii de stat s-ar afla generalul Omar Tchiani, care a fost comandantul Regimentului Gărzii Prezidențiale timp de aproape 10 ani.

În ultimele zile, s-a afirmat că Bazoum dorea să îl demită pe Tchiani, care a ocupat aceeași funcție și în timpul președintelui anterior Mahamadou Issoufou.



Ştiri din aceeaşi categorie