O cină cu stele Michelin în spațiu

Prețul unei cine captivante în spațiu cu bucătarul danez Rasmus Munk, distins cu stele Michelin, este de 495 de mii de dolari...

2116918
O cină cu stele Michelin în spațiu

SpaceVIP, una dintre primele companii de turism spațial de lux, se pregătește pentru o experiență de cină în spațiu cu bucătarul Munk, deținător al unei stele Michelin.

Plătind 495 de mii de dolari pe bilet, 6 persoane vor face o călătorie de șase ore la marginea atmosferei terestre.

Toate încasările de la cină vor fi transferate către Fundația Space Prize, care sprijină egalitatea de gen în știință și tehnologie.

Bucătarul cu stele Michelin și cei 6 invitați vor pleca de la Centrul Spațial Kennedy din Florida la sfârșitul anului 2025.

Bucătarul va servi cina la bordul navei spațiale "Neptune" a Space Perspective, prima navă spațială neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon din lume.

Odată ce vor ajunge la marginea atmosferei, exploratorii vor avea acces la Wi-Fi la bordul navei spațiale și vor putea transmite în direct experiența lor. De asemenea, vor putea să se conecteze cu prietenii și familia de pe Pământ în timpul zborului.

Călătorii vor avea, de asemenea, șansa de a urmări răsăritul soarelui.

Chef Rasmus va prezenta mâncăruri creative "inspirate de rolul explorării spațiale în istoria omenirii din ultimii 60 de ani și de impactul său asupra societății, atât dın punct de vedere științific, cât și filosofic".

Deoarece meniul nu este încă finalizat, felurile de mâncare vor fi anunțate în etapa finală a itinerariului.

Restaurantul Alchemist al lui Rasmus, cu sediul la Copenhaga, a primit două stele Michelin din 2020. De asemenea, restaurantul se ocupă locul cinci pe lista "Cele mai bune 50 de restaurante din lume".



Ştiri din aceeaşi categorie