A Szív Hídjai, Török Intézmények

Információ a Külföldi Törökök és Rokon Népek Hivataláról

1145573
A Szív Hídjai, Török Intézmények
TGKK.jpg
TGKK-.jpg

Minden ország egyik alapvető célja, hol bárhol is legyenek a világban, állampolgáraik jogait és érdekeit védelmezzék. A szuverén országok ezen tevékenysége nemcsak a külpolitika része, hanem az ország reputációja is szükségessé teszi.

Törökország 2000-es évek óta növekvő külpolitikai befolyását és erejét az 1960-as évek óta külföldön élő mintegy 6 millió állampolgára javára is felhasználja.

A 2010-ben alapított Külföldi Törökök és Rokon Népek Hivatala (YTB) vállalta fel ennek kapcsán a politika ismertetését és mindezek életre hívását.

A diaspóra diplomáciai szervezeteként szolgáló YTB a főként Európában élő török állampolgárok Törökországgal kapcsolatos ügyei és eljárásai megkönnyítése mellett hozzájárul a kulturális identitás megőrzését, oktatást, a hazaszeretet megőrzését és a hátrányos megkülönböztetés eltörlését célzó tevékenységekhez.

E területeken folytatott tevékenysége különösen a külföldön élő fiatalokra irányul, a célja, hogy esélyegyenlőséget, a fogadó társadalmakhoz való aktív, hasznos és tiszteletre méltó hozzájárulást biztosítson.



Még több hír