A Szív Hídjai, Török Intézmények

A programunk keretében folytatjuk a Külföldi Törökök és Rokon Népek Hivatalának bemutatását. Ebben a részben a hivatal fontos tevékenységei közé tartozó „Törökország Ösztöndíjakat” mutatjuk be

1159031
A Szív Hídjai, Török Intézmények
Gönül Köprüsü 5 - Copie.jpg
Gönül Köprüsü 4.jpg
Gönül Köprüsü 3.jpg
Gönül Köprüsü 2.jpg

A Törökország Ösztöndíjak a világ különböző részein élő sikeres diákoknak Törökország legjobb egyetemeire teljes vagy részleges ösztöndíjat nyújtó, államilag támogatott versenyalapú program.

A Törökország Ösztöndíjak célja az országok közötti együttműködés és a társadalmak közötti megértés fokozása, a jövő vezetőinek kinevelése és belőlük egy átfogó szolidaritási hálózat kialakítása.

A Törökország Ösztöndíjak nemcsak tanulmányi ösztöndíjat nyújt a felsőoktatás minden területén a tehetséges nemzetközi diákoknak, hanem magába foglalja az egyetemi felkészítést és felvételiztetést is.

A Törökország Ösztöndíjakra a jelentkezési időszakot a program hivatalos weboldalán, török, arab, angol, francia, orosz, bosnyák, perzsa és spanyol nyelven jelentik be.

Jelenleg több mint 16.000 személy részesül az ösztöndíjban, s évente átlagosan 5.000 diák kap ösztöndíjat. 2019-ben 167 országból rekordszámú, 145.700 ember jelentkezett a Törökország Ösztöndíjakra.

Az alapképzésre, mesterképzésre és PhD képzésre is kiterjedő ösztöndíjakra bárki jelentkezhet, aki nem a Török Köztársaság állampolgára.

A jelöltek 12 egyetemből/programból választhatnak.



Még több hír