A Szív Hídjai, Török Intézmények

A  Külföldi Törökök és Rokon Népek Hivatalát (YTB) mutatjuk be

1154429
A Szív Hídjai, Török Intézmények
Gönül Köprüsü 3.jpg
Gönül Köprüsü 2.jpg

A  Külföldi Törökök és Rokon Népek Hivatalát (YTB) mutatjuk be.

Ettől a héttől kezdve a YTB által megvalósított programok között is különleges helyet elfoglaló, 2012-ben megindított „Törökországi Ösztöndíjak” programjával kapcsolatban fogunk rövid ismertetőt adni önöknek.

A „Törökországi Ösztöndíjak” nem csupán ösztöndíjakat biztosít a diákoknak, hanem ugyanakkor az egyetemi beilleszkedéssel is foglalkozik. Ez a jellegzetessége különbözteti meg a világ többi ösztöndíjprogramjától.

A 2018-as statisztikai adatok alapján azt láthatjuk, hogy 164 országból 138 ezer diák jelentkezett azért, hogy az országunkban tanulhasson. Ráadásul azt követően, hogy befejezik az egyetemi tanulmányaikat és visszatérnek a hazájukba, ezek a diákok megosztják a saját honfitársaikkal is a Törökországgal és a törökországi felsőoktatással kapcsolatos pozitív benyomásaikat, így azt láthatjuk, hogy ez a szám minden évben egyre növekszik.

A 2000-es évek eleje óta Törökország a külpolitikától a kultúráig, a gazdasági fejlődéstől a társadalompolitikáig, minden területen nagy fejlődést mutatott be, ez pedig a nemzetközi oktatás területén is tükröződött, és jelentős lépéseket kezdtek tenni ezen a területen is.

A Törökországi Ösztöndíjak a havi ösztöndíjon kívül repülőjegyet, egyetemi hozzájárulást, általános egészségügyi biztosítást, szállást és török nyelvi oktatást is biztosít az ösztöndíj keretén belül. Emellett a diákoknak arra az időszakra, amíg Törökországban tartózkodnak, akadémiai, társadalmi, kulturális és sporttevékenységeket és programokat is kínálnak.



Még több hír