Houthi: ”Am lovit o navă israeliană”

Potrivit declarației purtătorului de cuvânt al mișcării Houthi, ei au lovit o navă aparținând Israelului în Golful Aden.

2132347
Houthi: ”Am lovit o navă israeliană”

Mișcarea Houthi, care deține controlul în Yemen, a anunțat că o navă israeliană a fost lovită în Golful Aden.

Purtătorul de cuvânt al mișcării, Yahya Seri, a declarat într-un discurs televizat că ei au țintit nava israeliană MSC Darwin din Golful Aden cu rachete și drone și că și-au atins obiectivul.

Oficialul a afirmat că ei au efectuat, de asemenea, atacuri cu rachete asupra unor ținte din orașul de coastă Eilat, în sudul Israelului.

Afirmând că forțele Houthi continuă să împiedice navigația Israelului și a celor care au legătură cu această țară în Marea Roșie, Marea Arabiei și Oceanul Indian, Seri a susținut: "Continuăm să desfășurăm mai multe operațiuni militare împotriva țintelor inamicului Israel în Palestina ocupată. Operațiunile noastre în sprijinul poporului palestinian nu se vor opri până când Israelul nu-și va pune capăt agresiunii și până când blocada asupra Fâșiei Gaza nu va fi ridicată".

Houthi, susținuți de Iran, sechestrează începând de la 31 octombrie nave comerciale, care, potrivit lor, aparțin unor companii israeliene, în largul coastelor Yemenului și atacă unele dintre ele cu drone și rachete, ca răspuns la atacurile Israelului asupra Fâșiei Gaza.

Ca urmare a acțiunilor Houthi, numeroase companii de transport maritim au decis să își suspende cursele prin Marea Roșie.



Ştiri din aceeaşi categorie