Binken a discutat cu Fuad Hussein despre atacul de la Moscova și lupta împotriva DAESH

Blinken a subliniat că Irakul este "de o importanță crucială" pentru stabilitatea regiunii.

2120936
Binken a discutat cu Fuad Hussein despre atacul de la Moscova și lupta împotriva DAESH

Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken, a declarat că organizația teroristă DAESH reprezintă "în continuare o amenințare reală".

Antony Blinken a făcut evaluări în prezența jurnaliștilor în cadrul întâlnirii, pe care a avut-o cu vicepremierul și ministrul irakian de externe Fuad Hussein în capitala Washington.

Subliniind că Irakul este "de o importanță crucială" pentru stabilitatea regiunii, înaltul oficial american a marcat: "Trebuie să ne amintim că DAESH continuă să fie o amenințare reală".

"În ciuda eforturilor depuse de-a lungul anilor pentru a face față acestei amenințări și pentru a o reduce în mod semnificativ, teribilul atac din Rusia de acum câteva zile ne-a reamintit că DAESH continuă să își mențină puterea potențială", a afirmat Blinken, adăugând că ei "regretă" pierderile de vieți omenești în atacul de vineri de la Moscova.

Secretarul de stat a mai marcat că acest atac a fost o atenționare regretabilă care a amintit că lupta împotriva DAESH trebuie să continue și trebuie de asigurat ca aceasta să nu reapară pe scenă.

Vicepremierul și ministrul irakian de externe Hussein a condamnat atacul din Rusia și a evidențiat lupta țării sale împotriva acestei organizații teroriste.



Ştiri din aceeaşi categorie