Rusia consideră că Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina au fost implicate în atac

Aleksandr Bortnikov a făcut declarații cu privire la atacul terorist din capitala Moscova după ședința extinsă a Parchetului General.

2120871
Rusia consideră că Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina au fost implicate în atac

Aleksandr Bortnikov, directorul Serviciului Federal de Securitate al Rusiei (FSB), a sugerat că Statele Unite, Marea Britanie și Ucraina se află în spatele atacului terorist de vineri seara de la sala de concerte "Crocus City Hall" din capitala Moscova.

Aleksandr Bortnikov a făcut declarații de presă după ședința extinsă a Parchetului General.

La întrebarea dacă SUA, Marea Britanie și Ucraina se află în spatele atacului terorist de la Moscova, Bortnikov a răspuns: "Credem că așa este. În orice caz acum discutăm despre factura pe care o avem. Aceasta este o informație generală, însă există deja anumite evoluții."

Afirmând că autorii atacului terorist intenționau să ajungă pe teritoriul ucrainean, oficialul a marcat că, potrivit informațiilor preliminare de care ei dispun, aceste persoane erau așteptate pe teritoriul ucrainean. Susținând că cei care au comis acest atac au vrut să fie "primiți ca niște eroi" pe teritoriul Ucrainei, Bortnikov a declarat că deocamdată nu a fost determinat cine a ordonat atacul.

Directorul FSB a mai afirmat că Ucraina pregătește și antrenează militanți în Orientul Mijlociu și că prezența luptătorilor de diferite naționalități pe frontul anti Rusia este o dovadă în acest sens. El a mai marcat că SUA au furnizat Rusiei informații despre un posibil atac terorist și că aceste informații au fost luate în considerare, însă acestea au fost de natură generală.

Subliniind că Rusia va răspunde atacului terorist de la Moscova, Bortnikov a accentuat că orice persoană implicată în acest atac va fi găsită și pedepsită.

Evidențiind că amenințarea teroristă în țară continuă, înaltul oficial a reamintit că ei continuă să prevină atacurile teroriste ale Serviciului de Securitate al Ucrainei (SBU)  și a afirmat că SBU ar trebui să fie recunoscut ca organizație teroristă.

În plus, Bortnikov a răspuns la o întrebare legată de șeful Serviciului de Informații Militare al Ucrainei, Kirill Budanov, și de alți agenți ai serviciilor de informații, spunând că "cei care comit crime împotriva Rusiei și a cetățenilor ruși sunt ținte legitime.”

Întrebat despre motivul pentru care aceste ținte nu sunt eliminate, el a afirmat că acest lucru va fi realizat.

A fost anunțat că 139 de persoane au fost ucise și peste 100 au fost rănite în atacul terorist din capitala Moscova. Președintele rus Vladimir Putin a comunicat că 11 persoane, inclusiv cei 4 teroriști care au organizat atacul, au fost capturate.

 

 

 

 



Ştiri din aceeaşi categorie