Consultările SUA-Türkiye pe tema combaterii terorismului

Cele două țări au reluat consultările în materie de combatere a terorismului în martie 2024, în cadrul reuniunilor Mecanismului strategic de la Washington, DC.

2130513
Consultările SUA-Türkiye pe tema combaterii terorismului

Coordonatorul pentru combaterea terorismului din Statele Unite ale Americii (SUA), ambasadorul Elizabeth Richard, se află în Türkiye.

Coordonatorul pentru combaterea terorismului din cadrul Departamentului de Stat al SUA, ambasadorul Elizabeth Richard, a venit în capitala Türkiye, Ankara, cu prilejul consultărilor SUA-Türkiye privind combaterea terorismului.

SUA și Türkiye au reluat consultările în materie de combatere a terorismului în martie 2024, în cadrul reuniunilor Mecanismului strategic de la Washington.

Ambasadorul Richard și omologii săi din guvernul turc își propun să extindă și să consolideze cooperarea SUA-Türkiye în combaterea terorismului cu scopul de a împiedica activitatea teroriștilor, de a combate rețelele aflate în legătură cu terorismul și implicate în crima organizată, de a asigura înfrângerea grupărilor teroriste precum PKK, DHKP-C și DAESH în Siria și Irak și de a coopera împotriva amenințărilor pe care le reprezintă DAESH și grupările afiliate Al-Qaida în Africa și în Asia Centrală și de Sud.

Părțile vor discuta, de asemenea, despre modalitățile de combatere în continuare a exploatării canalelor financiare globale de către organizațiile teroriste.



Ştiri din aceeaşi categorie